Kostelec nad Orlicí
Oficiální internetové stránky


Vyhledávání

 

Sociální sítě

  • Facebook
  • Youtube


Cesta: Titulní stránka

 

Veřejná sbírka: Pomoc Adamovi

informace
Veřejná sbírka organizovaná Městem Kostelec nad Orlicí za účelem transparentního shromažďování finančních prostředků na úhradu léčebných výloh Adama Jošta.
 

 
 

V červenci roku 2023 se Adamovi těsně před jeho 25. narozeninami změnil život.  Při procházce s přítelkyní a malým synem zkolaboval. Jednalo se o rozsáhlou plicní embolii, kterou následovala zástava srdce. Kritický zdravotní stav přivedl Adama do kómatu. I přes nepříznivé lékařské prognózy se Adam začal probouzet a pomalu se všechno učit – mluvit, chodit, došlo také k návratu kognitivních funkcí. Avšak poškození bylo natolik rozsáhlé, že následovalo poškození zrakového centra a Adam dosud nevidí. V současné době probíhají intenzivní rehabilitace na podporu pohybového aparátu a navrácení zraku. Prognózy na zlepšení jsou dle lékařů nadějné, avšak finančně velmi nákladné. Z vybraných peněz pomocí sbírky Adamovi umožníme aplikaci kmenových buněk, nákup léků a vitamínů, které jsou s touto léčbou spojeny a zdravotní pojišťovna na ně nepřispívá. Dále individuální rehabilitaci a další cvičení ve speciálním rehabilitačním ústavu, rehabilitační pomůcky, zrakové pomůcky a následnou zrakovou terapii.

Do veřejné sbírky můžete přispět bezhotovostně na transparentní účet: 6615540369/0800, nebo hotovostí do pokladniček, které jsou umístěny v podatelně městského úřadu a v Regionálním turistickém a informačním centru Kostelec nad Orlicí a v Komunitním centru v Kostelci nad Orlicí.

Za podporu děkujeme.

Pověřená osoba jednat ve věci sbírky Mgr. Iveta Tomšová, zastupitelka a radní Města Kostelec nad Orlicí.


  • foto, POMOC ADAMOVI, ABY ZNOVU VIDĚL SVĚT I SYNA – VEŘEJNA SBÍRKA


 
 

Odkazy

 
Zodpovídá: Martin Rýdel
Vytvořeno / změněno: 1.7.2024 / 29.12.2024 | Zveřejnit do: 29.12.2024
 

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
 

Zobrazit vyhledávací formulář »


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém